Nieuws

Bewoners Blauwestad beginnen charmeoffensief

De bewoners van het nieuwe dorp Blauwestad, dat wordt gebouwd rondom het grootste kunstmatige meer van Europa, beginnen een charmeoffensief om nieuwe buren te lokken. De honderd gezinnen van het dorp plaatsen daartoe woensdag een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden. Ze willen daarmee een tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit over het dorp. Dat meldde de zegsman van de bewoners, Henk Merk, dinsdag. De bewoners van het nieuwe dorp Blauwestad, dat wordt gebouwd rondom het grootste kunstmatige meer van Europa, beginnen een charmeoffensief om nieuwe buren te lokken. De honderd gezinnen van het dorp plaatsen daartoe woensdag een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden. Ze willen daarmee een tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit over het dorp. Dat meldde de zegsman van de bewoners, Henk Merk, dinsdag.


Leestijd: 1 minuut

In de advertentie benadrukken de gezinnen dat het bijzonder mooi en prettig wonen is in Blauwestad en dat het miljardenproject wat hun betreft geslaagd is. Ook worden de voordelen van het wonen en leven in Blauwestad opgesomd.

Wat de kosten zijn van de advertentie wil de zegsman niet kwijt. Alle honderd gezinnen uit Blauwestad betalen mee.

Het project Blauwestad was bedoeld om Oost-Groningen een economische impuls te geven en moest vooral rijke westerlingen interesseren. Rondom een groot, aangelegd meer liggen in totaal 1500 kavels waarop woningen vanaf 300.000 euro kunnen worden gebouwd. Het feit dat er tot nu toe ‘slechts’ enkele honderden kavels verkocht zijn, leidde tot een stortvloed aan negatieve publiciteit. Zo opperde makelaar Harry Mens om Blauwestad om te bouwen tot een Vinexwijk of pretpark.