nieuws

05 mei 2019, 09:09

Bevrijdingsfestival Groningen: ‘Kleed je warm aan; Betalen voortaan zonder munten'

Bevrijdingsfestival Groningen: ‘Kleed je warm aan; Betalen voortaan zonder munten'

Met een verwachte temperatuur van maximaal tien graden en een kans op neerslag van zeventig procent, waarschuwt het #Bevrijdingsfestival #Groningen bezoekers zondagmorgen om zich toch vooral warm aan te kleden. Daarnaast meldt het festival dat ze voor het eert uitsluitend ‘cashless’ kunnen betalen vandaag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Vandaag vieren we onze vrijheid. Het wordt fris vandaag: om en nabij 10 graden. Zorg dus voor warme kleding (laagjes, laagjes, laagjes) en zorg voor goede schoenen! We hopen natuurlijk dat het droog blijft maar een regenponcho kan handig zijn”, aldus het festival via een pop-up op de website .

Daarnaast meldt Bevrijdingsfestival Groningen dat het vandaag afscheid van plastic munten waarmee bezoekers op het festival eten en drinken kopen. Het festival gaat volledig over op cashless betalen. Dat heeft niet alleen voordelen voor de organisatie maar vooral voor het publiek.

 

‘Er is geen dubbele wachtrij meer voor munten en de bars. Bij elke bar staan voldoende pinautomaten om snel en veilig mee te betalen. Daarnaast is het veel milieuvriendelijker; het scheelt maar liefst een kuub aan plastic munten’, aldus het festival.

 

Maar wie alleen contant geld heeft hoeft niet in paniek te raken. Er blijft een mogelijkheid om met contant geld te betalen. Bezoekers kunnen daarvoor een eenmalige kaart aanschaffen waarop geld gestort wordt. Bij de bars en eetgelegenheden kan met deze pas betaald worden.