nieuws

01 mei 2008, 11:11

Bevrijdingsfestival in Groningen:grootschalig programma in zonnig Stadspark

Maandag begint in het Stadspark het Bevrijdingsfestival 2008. De weersvoorspellingen zien er zonnig uit en ook wat betreft het programma lijkt het een goed festival te gaan worden. De laatste act op de Main stage die is toegevoegd aan de programmering is niemand minder dan Vive la Fête! Deze Belgische band rond voormalig dEUS bassist Danny en zijn geliefde Els brengt electronische kitsch pop. Met Franse teksten en spannende pakjes wordt het feest gevierd en gaat het spreekwoordelijke dak eraf, zo laat de organisatie ons althans weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

DeBattles/ Debatten


Net als andere jaren worden er ook weer debatten gevoerd, maar dit jaar gebeurt dat deels op een hele nieuwe manier. In samenwerking met UrbanLink brengen de organisatie in de Urban Area namelijk Freestyle Rap Battles. Acht jonge Groningse rappers gaan de strijd met elkaar aan door over vrijheid te  'battelen’. Natuurlijk zijn er naast de DeBattles ook debatten die gevoerd worden met het publiek en politici. Daarvoor zijn onder andere Mei Li Vos (Tweede-Kamerlid PvdA) en Renske Leijten (Tweede-Kamerlid SP) uitgenodigd  om mee te debatteren.

Ook de rest van het programma is bijzonder. Met zes muziekpodia in alle stijlen, kinder- en straattheater, een markt en een speakers’corner
belooft het een groot feest voor iedereen te worden. Met toppers als Nada  Surf en Pete Philly & Perquisite op de Main Stage, The Dirty Shambles en  Sixtyniners op het Local Heroes podium, Noisia en MSTRKRFT in de Dance  Area, Sticks en Blaxtar in de Urban Area en Lucas & Gea en Los Bomberos op  Podium Noord wordt het een goed festival.

En voor de kinderen is er van
alles te doen in de Kids Area. Van taartjes maken, tot zweven in de grote  molen en van een poppenkastvoorstelling tot de theaterspeurtocht, niemand  hoeft zich te vervelen op Bevrijdingsdag!

Kortom: er is genoeg te beleven, te zien en te horen. Op de site van het Bevrijdingsfestival Groningen staat het hele programma uitgelicht.
Op maandag 5 mei van 12:00 uur tot 23:30 uur is iedereen van harte welkom  op het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival in het Stadspark te Groningen.

Informatie
Het Bevrijdingsfestival Groningen wordt georganiseerd door
Stichting vier 5 mei in samenwerking met het Noorderpoort College,
RTV Noord, OVMG, Gemeente Hoogezand-Sappemeer, New Attraction, GroverPop,  Urban Link, Dagblad van het Noorden, Aclo, F.G.M.C. en Kinderboerderij  Stadspark.

Festivalinformatie en het hele programma is te verkrijgen via de websites  www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl en www.bevrijdingsfestivals.nl van het  Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Ook worden in de gehele provincie  informatieboekjes, flyers en posters verspreid via bibliotheken,  jongerencentra, poppodia, uitgaansgelegenheden en VVV’s. Bevrijdingsfestival Groningen wordt onder andere mogelijk gemaakt door het Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Dommelsch en 2Rent.