nieuws

06 mei 2011, 09:09

Bevrijdingsfestival druk bezocht

Het bevrijdingsfestival in het stadspark van Groningen heeft donderdagmiddag en –avond zeker 85.000 bezoekers getrokken. Zij konden genieten van topartiesten en -bands als Moke, Ben l’Oncle Soul, Kate Nash, Raphael Saadiq en de Magic Numbers. Tijdens het 5voor5 moment staken meer dan 20.000 mensen tegelijk hun handen in de lucht voor de vrijheid, samen met al het publiek op de dertien andere Bevrijdingsfestivals in het land. De Jeugd van Tegenwoordig zorgde als afsluitende act voor een waardig einde van een prachtige festivaldag waarbij de Drafbaan veranderde in een grote dansvloer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook bij de andere podia in het Stadspark was het de hele dag feest. In de Urban Area werd er gerapt over vrijheid tijdens de DeBattles en waren er optredens van Hef, Lange Frans en Reverse & Adje en vele anderen. Op Podium Noord zorgden o.a. Dean Saunders en Willeke Alberti er voor dat het publiek los ging. Daarbij was er in de Kids Area de hele middag veel te doen voor kinderen, van taarten versieren en lopen over water tot zweven in de grote molen en een theatervoorstelling in het nieuwe amfitheater.

Opvallend dit jaar was de vele aandacht voor de inhoudelijke boodschap van het Bevrijdingsfestival, het vieren van de vrijheid. Zo spraken bijna drieduizend mensen bij Mensenzoo met verschillende ‘mensentypes’ en werd ook het Plein van de Vrijheid druk bezocht. Dit jaar hebben meer mensen gebruik gemaakt van de andere ingangen dan de hoofdingang en dat zorgde voor een betere doorstroming op de wegen in het park. Gisteren is weer gebleken dat ondanks het grote aantal bezoekers het Stadspark als festivalterrein de drukte aan kan, en dat het park genoeg mogelijkheden biedt om het festival de komende jaren verder uit te breiden.