nieuws

14 mrt 2002, 00:12

Bevolkingsonderzoek borstkanker gemeente Pekela

Vanaf maart 2002 vindt in de gemeente Pekela het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek naar borstkanker plaats. Het borstkankeronderzoek wordt op 2 verschillende locaties gehouden, in Oude Pekela en Nieuwe Pekela.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van ongeveer 7 maart tot 28 maart 2002 staat de onderzoekswagen op het grasveld aan de Wedderweg in Oude Pekela. Van ongeveer 2 april tot 16 april staat de onderzoekswagen op het parkeerterrein bij buurthuis “De Kiepe” aan de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela.
Vrouwen van 50 tot 75 jaar die in de gemeente Pekela wonen, krijgen een schriftelijke uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Zij ontvangen de uitnodiging uiterlijk twee weken voor de daadwerkelijke afspraak.
Door het onderzoek kunnen vrouwen in deze leeftijd om de twee jaar gescreend worden. Wanneer borstkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt, is de kans op genezing aanzienlijk groter. Het is belangrijk dat vrouwen blijven meedoen aan het bevolkingsonderzoek omdat een eenmalige deelname geen garantie biedt voor jaren.