nieuws

26 nov 2008, 09:09

Beveiligers Bijenkorf neergestoken door winkeldief

Een vermeende winkeldief heeft gisterochtend in de Bijenkorf in de Herestraat een beveiligingsmedewerker neergestoken. Ook een collega van het slachtoffer werd geraakt. Hij liep lichte verwondingen aan zijn rug op. De 44-jarige verdachte werd kort na het incident op de Korreweg door de politie in de kraag gevat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verdachte werd ’s ochtends door de twee beveiligingsmedewerkers aangesproken omdat ze hem verdachten van diefstal. De man reageerde onmiddellijk agressief en stak om zich heen. Een 43-jarige beveiligingsmedewerker raakte hierbij dusdanig gewond aan zijn arm dat hij met een ambulance naar een ziekenhuis moest worden vervoerd. Hij kon na behandeling naar huis. Zijn 42-jarige collega hield een schram aan de steekpartij over. De verdachte wist in het tumult te ontkomen.

De politie startte na de steekpartij onmiddellijk een zoekactie in het centrum van de stad. Na veertig minuten kon hij op de Korreweg in de boeien worden geslagen. Een speurhond van de politie vond later in het Noorderplantsoen een met bloed besmeurde jas die de verdachte daar vermoedelijk had verstopt.