nieuws

12 jan 2003, 00:12

Besluit nieuw FC Groningen stadion Euroborg valt deze maand; Groen Links twijfelt

‘Als het lang duurt, dan wachten we nog maar even!’. Deze wijsheid zullen supporters van FC Groningen ter harte moeten nemen, want er is nog geen besluit over de toekomst van de Euroborg, het nieuwe stadion van FC Groningen. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen laat die beslissing nu niet lang meer op zich wachten. Zowel het Dagblad van het Noorden als Radio Noord melden vandaag ondertussen dat GroenLinks langzamerhand overweegt de bouw van de Euroborg af te blazen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmorgen meldde het dagblad van het Noorden dat er binnen het college van B en W sprake zou zijn van een crisissfeer. Binnen de coalitie van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks zou er verdeeld worden gedacht over de vraag of het stadion er wel moet komen.
Een woordvoerder van de gemeente kan niet bevestigen dat er sprake zou zijn van een politieke crisis binnen het college van B en W. ‘Men is bezig met de besluitvorming die dus nog niet is afgerond. Maandag vergaderen de wethouders verder’, zo vat hij de stand van zaken samen.
Wel verwacht hij dat er binnenkort een definitieve beslissing wordt genomen. Daarbij zal het vooral gaan over de vraag hoe groot de bijdrage moet zijn van de gemeente Groningen in het 45 miljoen euro tellende project. ‘Het is een ingewikkeld, omvangrijk project. Dat vergt zorgvuldige besluitvorming. De wethouders zijn er nog niet uit. Maar binnenkort hopen we hun definitieve besluit naar buiten te kunnen brengen’.
Het Dagblad van het Noorden meldde vanmorgen al dat GroenLinks de gevraagde gemeentelijke bijdrage voor de Euroborg te hoog vindt. Er zou daardoor zelfs al sprake zijn van crisissfeer in het Stadhuis. Fractievoorzitter Drewes de Haan van GroenLinks bevestigt in elk geval dat zijn partij vindt dat FC Groningen meer zou moeten bijdragen. Hij vindt het niet terecht wanneer alle risico’s op het bordje van de gemeente Groningen terecht komen. Behalve FC Groningen zou ook de provincie Groningen meer kunnen bijdragen, zo zei hij voor Radio Noord.