Nieuws

Beschadigde Paddepoelsterbrug mogelijk niet vervangen

Het is nog de vraag of de Paddepoelsterbrug, die na een aanvaring vorig najaar nog steeds uit bedrijf is, überhaupt nog terugkomt. Dat meldt Rijkswaterstaat.


Leestijd: 1 minuut

D66 stelt kamervragen over herstel Paddepoelsterbrug
D66 stelt kamervragen over herstel Paddepoelsterbrug

De brug werd in september vorig jaar aangevaren door een binnenvaartschip. De brug raakte daarbij zo zwaar beschadigd dat de brug gestremd is.

De Paddepoelsterbrug ligt over het Van Starkenborghkanaal. De brug loopt van het Zernike Science Park naar de Paddepoelsterweg, richting Winsum, en wordt vooral door fietsers, wandelaars en plaatselijk verkeer gebruikt. Zij moeten als gevolg van de stremming twee kilometer moeten omlopen of -rijden tot de eerstvolgende brug.

Tijdens een bijeenkomst in het Dorpshuis van Adorp dinsdagavond bleek dat er een kans is dat de brug niet wordt vervangen. Een andere mogelijkheid is dat er een hogere brug komt, zodat er ook grotere schepen onderdoor kunnen varen.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat wordt momenteel onderzocht wat de beste optie is. Later dit jaar wordt er vervolgens een definitief besluit genomen.