nieuws

28 mei 2009, 13:01

Berucht Delfzijlster trapautootje rijdt rond op paleis Noordeinde

Net als hun vader vroeger, rijden nu ook Alexia, Amalia en Ariane rond in rood trapautootje, afkomstig van het verkeerspark in Delfzijl. Het exemplaar heeft veel weg van het wagentje waarmee Prins Willem-Alexander, tijdens een bezoekje aan de noordelijke havenstad 1976, inreed op een groepje journalisten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toen in maart dit jaar bekend werd dat de gemeente Delfzijl de trapwagentjes van het inmiddels gesloten verkeerspark zou verloten, ontstond er een ware run op de speelgoedauto’s. Honderden mensen uit heel het land mailden en belden naar Delfzijl in de hoop de nieuwe eigenaar te worden van het beruchte wagentje waarin de kroonprins ooit zat.

Hoewel al snel duidelijk werd dat van juist dat trapautootje ieder spoor ontbrak, rijdt er op paleis Noordeinde nu een vergelijkbaar exemplaar rond. De Koninklijke familie kreeg dit wagentje aangeboden van het bedrijf Bio MCN naar aanleiding van een bezoek aan Delfzijl, eind april, zo meldde een woordvoerster van de biobrandstofproducent donderdag.

Het bedrijf, dat het autootje liet voorzien van een nieuwe laklaag en nieuwe banden, heeft inmiddels een dankbrief ontvangen van Koningin Beatrix. In die brief laat zij weten dat het rode wagentje door de jongste generatie Oranjes dankbaar in gebruik is genomen.