nieuws

10 sep 2012, 10:10

Bernard Wientjes (VNO NCW): ‘Noorden moet technologie voor CO2 opslag ontwikkelen’

Noord-Nederland moet toch gaan nadenken over het ontwikkelen van technologie voor CO2-opslag. Dat zei vrijdagavond Bernard Wientjes, voorzitter van de landelijke werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij sprak tijdens een druk bezocht gala van de VNO-NCW Noord in Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Bernard Wientjes gaat het momenteel weer behoorlijk goed met het Noorden. Dat is te danken aan het feit dat het Noorden niet meer de hand op houdt voor hulpprogramma’s, zoals die er in het verleden waren, zoals het Integraal Structuurplan Noorden des Lands (ISP).


In plaats daarvan heeft het Noorden een aantal kernthema’s geformuleerd waar het relatief goed in is, zoals Energy Valley, watertechnologie (Wetsus) of Healthy Ageing. ‘Dat is een goede keuze geweest: uitgaan van eigen kracht.’


Volgens Wientjes blijft het een goede zaak dat het Noorden nu gaat nadenken over het ontwikkelen van technologie om CO2 op te slaan. Volgens de werkgevers kom je op die manier van CO2 af en levert dat voor Noord-Nederland interessante technologische kennis op die eventueel nog geëxporteerd kan worden.