nieuws

06 jan 2003, 00:12

Berger Recycling Hoogezand moet CAO toepassen

Het bedrijf Berger Recycling in Hoogezand heeft destijds eenzijdig de CAO voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken (CAO MTB) niet van toepassing verklaard. En ook eenzijdig wijzigingen doorgevoerd. Zo werden de CAO verhogingen niet meer betaald. De Rechtbank in Groningen heeft nu het verzoek van FNV Bondgenoten toegewezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De CAO voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken is hierdoor ook na augustus 2001 van toepassing. Daarom moet de werkgever alsnog nabetalingen doen op grond van de loonsverhogingen in de CAO.
Het bedrijf Berger Recycling in Hoogezand heeft destijds eenzijdig de CAO voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken (CAO MTB) niet van toepassing verklaard. En ook eenzijdig wijzigingen doorgevoerd. Zo werden de CAO verhogingen niet meer betaald. De Rechtbank in Groningen heeft nu het verzoek van FNV Bondgenoten toegewezen. De CAO voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken is hierdoor ook na augustus 2001 van toepassing. Daarom moet de werkgever alsnog nabetalingen doen op grond van de loonsverhogingen in de CAO.