nieuws

14 jan 2002, 00:12

Benefietconcert rondom Ilja Repin in Groninger Museum ( 13 januari)

Op zondag 13 januari 2002 vindt er in de Der Aa-kerk te Groningen een benefietconcert plaats van het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor. Aanleiding hiervoor is de tentoonstelling van de Russische realist Ilja Repin (1844-1930) in het Groninger Museum en de viering van het Russisch Nieuwjaar op 13 januari.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het repertoire bestaat uit liturgische muziek uit de traditie van de Russisch Orthodoxe Kerk en uit volksliederen uit Rusland en de Oekraïne. Doel van het benefietconcert is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Uvarovka Internaat 130 km ten westen van Moskou. In dit internaat wonen 450 verstandelijk gehandicapte kinderen. Het internaat besteedt het geld aan speelfaciliteiten en de deskundigheidsbevordering van het verzorgende personeel in het algemeen en fysiotherapie in het bijzonder. Zowel het NHBMK als de Der Aa-kerk en het Groninger Museum werken mee tegen kostprijs. Ook de winstmarge van de verkoop van de CD "Alliloeija" van het NHBMK komt ten goede aan het internaat.
Het NHBMK is opgericht op 1 april 1993 in Zaandam en bestaat uit 40 mannen. De muzikale leiding is in handen van de Russische chef-dirigent Sergé Latychev. Latychev is afgestudeerd aan de beroemde Gnessin Muziek Academie in Moskou. Een hoogtepunt van het NHBMK was een benefietconcert ook voor het internaat in Uvarovka met het Academisch Vrouwenkoor uit Sint Petersburg in Kijkduin. Het laatste concert op 2de kerstdag in de uitverkochte Nicolaaskerk in Amsterdam was een groot succes. Het publiek was laaiend enthousiast. Prijs per arrangement: EUR 25,- Aanvang concert: Zondag 13 januari 2002 van 15.00-17.30 uur Onderdeel van het programma is tevens een bezoek aan het Groninger Museum Plaatsen zijn te reserveren via het inschrijvings- en machtigingformulier in de Repin activiteitenfolder of telefonisch.