nieuws

13 dec 2002, 00:12

Benefietconcert in VERA voor in Senegal verdronken medewerkster VERA ZIENEMA (15 dec)

In het Jongerencentrum VERA in Groningen begint zondag 15 december een bijzonder benefietconcert voor twee Groningers die in september tijdens de scheepsramp in Senegal zijn verdronken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 27 september verging de veerboot "Le Joola" voor de kust van Senegal. Bijna alle pasagiers kwamen om. Onder de ongeveer 1500 opvarenden bevonden zich Roel en Lisette Arendshorst, een broer en zus uit Groningen. Roel was daar om foto's te maken voor platenlabel Dakar Sound, Lisette was voor het eerst mee naar Senegal. Lisette is jarenlang medewerker geweest van Vera Zienema, en was het afgelopen halfjaar DJ bij ons. Ze was bevriend met de leden van Calexico.
Calexico is momenteel in Europa, en heeft aangegeven een concert te willen geven ter nagedachtenis aan Roel en Lisette. De opbrengst van dit concert gaat naar het Steunfonds Weeskinderen "Le Joola", een initiatief van de familie Arendshorst. De famile Arendshorst is tevens bezig druk uit te oefenen op de Nederlandse en Europese politiek om de "Le Joola" gelicht te krijgen; ondanks dat er zich nog zo'n 1500 lichamen in het wrak bevinden (dat slechts op 20 meter diepte ligt) is er nog geen enkel initiatief ontplooid om het te bergen. Dit heeft o.a. geresulteerd in een e-mail actie van Europarlementariër Max van den Bergh.
Zondag 15 december: Benefietconcert van Calexico Zaal open: 21.00 Aanvang: 22.00 Entree: € 8,- , geen maandkaart