nieuws

24 apr 2002, 00:12

Belgische F-16 en klein vliegtuig storten neer in Sellingen

Een gevechtstoestel en een ultralightvliegtuigje zijn woensdagmiddag iets voor een uur neergestort in Sellingen, gemeente Vlagtwedde, in de provincie Groningen. De bemanning van de Belgische F-16 bracht zich met de schietstoel in veiligheid, meldden ooggetuigen. Een inzittende van het ultralighttoestel is hoogstwaarschijnlijk omgekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De piloot en de twee inzittenden zijn gewond geraakt. Een is met een traumahelikopter afgevoerd. De hulpverleningsdiensten gaan uit van een botsing tussen de toestellen.* De straaljager stortte neer in een bosachtige omgeving in de buurt van een camping. De door de crash ontstane bosbrand is goeddeels gedoofd. Een woordvoeder van de hulpverleningsdiensten bevestigt dat er een botsing van een sportvliegtuigje met een ultralightvliegtuigje is geweest. Drie korpsen zijn inmiddels ter plaatse. Vanuit Groningen is materieel onderweg.
Ooggetuigen meldden op Radio Noord vanaf een nabijgelegen camping dat er twee straaljagers in de lucht waren. Zij zagen twee toestellen vliegen, een tweede bleef na het neerstorten van de eerste boven het gebied cirkelen. Een andere ooggetuige meldde dat het neergestorte toestel in de lucht reeds in brand stond.