nieuws

01 mei 2010, 08:08

Belangrijke wedstrijden voor Gasterra Flames en FC Groningen

Dit weekend staan er voor de basketballers van Gasterra Flames en FC Groningen twee belangrijke wedstrijden op het programma. In een bomvol Martiniplaza strijden de Flames zaterdagavond om een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap. FC Groningen gaat een dag later tegen Sparta op zoek naar een ticket voor de play-offs, waar plaatsing voor de Europa League op het spel staat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Flames spelen in de halve finale in een best-of-5 serie tegen Zorg en Zekerheid uit Leiden. De ploeg die als eerste drie wedstrijden weet te winnen, speelt in de finale. De Flames hebben het thuisvoordeel. Leiden liet in het afgelopen seizoen zien een moeilijke tegenstander te zijn voor de ploeg van Marco van den Berg. Als enig team in Nederland versloegen de Leidenaren de Flames tweemaal, waaronder in de halve finale van het bekertoernooi. De Flames kunnen zeker nog geen beroep doen op de center Matt Haryasz. De botbreuk in zijn voet is nog niet hersteld. Voor het duel in de Martiniplaza zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

FC Groningen speelt zondagmiddag in de Euroborg de laatste competitiewedstrijd. Bij winst tegen Sparta is de club zeker van een ticket voor de playoffs, waar de Groningers zich kunnen plaatsen voor de Europa League. De Zweed Fredrik Stenman is na een blessure weer opgenomen in de selectie. Coach Ron Jans, die na dit seizoen uit Groningen vertrekt, kan wegens blessures niet beschikken over Sepp De Roover, Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Jeffrey Rijsdijk, Danny Holla, Morten Nordstrand, Theo Lucius en Mike Zonneveld. Doordat Sparta slechts één supporter meeneemt uit Rotterdam, is het gehele gastenvak beschikbaar voor Groningen-fans. Er zijn nog een aantal honderd kaarten beschikbaar in de vrije verkoop. Voor de Sparta-supporter is overigens een mooie plekje gevonden op een andere tribune.