nieuws

26 apr 2008, 13:01

Bejaarde West Indische Kade stierf natuurlijke dood, maar mogelijk in bijzijn inbreker

Een Groningse bejaarde man (69) die vorige week onder verdachte omstandigheden dood in zijn woning werd aangetroffen, blijkt toch een natuurlijke dood te zijn gestorven. Dat is uit sectie gebleken, meldde de regiopolitie Groningen zaterdag. Maar mogelijk heeft zich wel een bizarre situatie voorgedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie is uit een sporen- en buurtonderzoek gebleken dat wel is ingebroken in de flatwoning van de bejaarde man. Dat onderzoek werd ingesteld nadat hij donderdag dood was aangetroffen. Maar er zijn geen aanwijzingen voor een relatie tussen de dood van de man en de inbraak.


Volgens de woordvoerder van de politie moet de man op het moment van de inbraak stervende zijn geweest of misschien al dood. Niet zeker is of de inbreker hem toen ook heeft gezien, want het is onduidelijk of hij in de kamer van de overledene is geweest. ‘Het is echt toeval geweest,’ aldus de woordvoerder. Om te weten of de inbreker de man zag terwijl hij stervende was, of misschien al dood, of dat hij niet in de kamer van de man is geweest, zou men de inbreker heel graag even willen spreken. Ook om die reden wordt het onderzoek voortgezet.