nieuws

18 jul 2002, 00:12

Begeleider chemiestudenten: Het was geen beestenboel

Peter van de Linde, begeleider van de internationale studenten die vorige week de Chemie Olympiade bezochten, is boos over de berichten dat de studenten zich misdragen zouden hebben in hun hotel. Hij vindt dat het Van der Valk hotel de zaken heeft overdreven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het wordt nu voorgesteld alsof de studenten zich als beesten hebben misdragen. Dat was niet zo. Ik was er de hele tijd bij.”, zegt Van de Linde. De brandvlekken die volgens het Van der Valk hotel zijn ontstaan doordat studenten een vuurtje op de gang hadden gestookt, zaten volgens Van der Linde al in het tapijt.
Ook het beeld dat de studenten massaal over tapijten zouden hebben gepiest en overgegeven, klopt volgens van der Linde niet. “Eén student is ziek geworden. Dat kan gebeuren. Vervolgens hebben we geprobeerd de boel zelf op te ruimen.” zegt de studentenbegeleider. Piesende studenten heeft hij niet gezien.
Dat een grote groep studenten in het buitenland een laatste weekend rumoerig is, was volgens Van der Linde van tevoren te voorspellen. Hij snapt dan ook niet dat het Van der Valk de studenten over het hele hotel heeft verspreid en gewone gasten er midden tussenin heeft geplaatst. Volgens hem is dat, zeker gezien de gehorigheid van het hotel, vragen om moeilijkheden. Van der Linde heeft de hele nacht samen met andere begeleiders en de nachtportier de ronde gelopen om toch te proberen de rust te bewaren. Daarom vindt hij vooral de suggestie dat de begeleiders niets aan de overlast zouden hebben gedaan, totaal onterecht.