nieuws

05 jun 2002, 00:12

Beelden langs spoorlijn Veendam-Musselkanaal

Oost-Groningen speelt zich vanaf zaterdag opnieuw in de kijker dankzij een opmerkelijk kunstproject. Een aantal kunstwerken is dan te bewonderen vanuit een stoomtrein die de zomermaanden vertrekt vanuit Stadskanaal. Dit bijzondere project om inde stoomtrein van kunst heet STAR& Arts.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Langs de stoomspoorlijn Veendam-Musselkanaal liggen een aantal plekken waar eerder stations waren. Hier zullen van zaterdag 1 juni tot en met 28 juli 2002 verschillende kunstwerken; beelden en installaties te zien zijn, die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de lokale bevolking. Het bestaande vertrouwde landschap van Oost-Groningen krijgt daardoor tijdelijk een ander gezicht.
De kunstwerken zijn ook wel vanaf de openbare weg bereikbaar, maar mooier is het om per stoomtrein te gaan kijken. Op de dag van de officiële opening van STAR & Arts, zaterdag 1 juni 2002, zal er om ’s middags een uur een speciale trein vertrekken uit Stadskanaal, waarbij gereden wordt over het gehele traject met tussenstops op alle voormalige stations, waar de kunstwerken kunnen worden bekeken. Om te zien wanneer de stoomtrein verder rijdt in de maanden juni en juli kun men kijken op www.stadskanaalrail.nl