Nieuws

Bedumers overwegen ‘burgerwacht’ tegen autobranden

Inwoners van Bedum maken zich grote zorgen om een grote serie autobranden, Afgelopen weekend werd er opnieuw een auto in brand gestoken, en dat was de twintigste dit jaar. Volgens een persverklaring overweegt de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum een burgerwacht in te stellen.Inwoners van Bedum maken zich grote zorgen om een grote serie autobranden, Afgelopen weekend werd er opnieuw een auto in brand gestoken, en dat was de twintigste dit jaar. Volgens een persverklaring overweegt de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum een burgerwacht in te stellen.Inwoners van Bedum maken zich grote zorgen om een grote serie autobranden, Afgelopen weekend werd er opnieuw een auto in brand gestoken, en dat was de twintigste dit jaar. Volgens een persverklaring overweegt de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum een burgerwacht in te stellen.


Leestijd: 2 minuten

In de nacht van zaterdag op zondag 27 december 2009 werden inwoners van Bedum opnieuw opgeschrikt door de sirenes van de brandweer van Bedum. De brandweer moest weer uitrukken voor een autobrand aan de Ommelanderdrift. Dankzij snel ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat in de garage en de woning ook brand uitbrak. De garage is echter wel behoorlijk beschadigd. Het was de tweede auto die in brand was geraakt dezelfde nacht. Het is niet alleen de materiële schade die aangericht wordt, maar ook de emotionele schade die vele inwoners ondervinden is bijzonder groot, zo laat een woordvoerder van Algemeen Plaatselijk Belang Bedum weten.

Het afgelopen jaar zijn er volgens hem ongeveer 20 auto’s door brand beschadigd of vernield. ‘De emotionele schade voor de eigenaren en de huisgenoten is bijzonder groot. Aan deze zinloze vernielingen moet een einde komen. Daartoe wil het bestuur van het Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB-Bedum) overleggen met de politie hoe zij en de inwoners elkaar beter kunnen informeren,en waar we op moeten letten. Misschien moeten we er wel naar toe om een telefoonring in te stellen. Of moet er een burgerwacht komen?’, aldus de woordvoerder. In elk geval wordt inwoners die iets verdachts zien aangeraden meteen contact op te nemen met de politie.

Politie zoekt getuigen

De Groninger politie neemt de autobranden iook zeer serieus en laat weten op zoek te zijn naar getuigen van twee autobranden, die zaterdagnacht op de Ommelanderdrift en De Kamp in Bedum hebben plaatsgevonden.

In beide gevallen lijkt het te gaan om brandstichting. De politie stelt een onderzoek in naar beide branden. Allereerst ging rond 3.45 uur een auto aan de Ommelanderdrift in vlammen op. Door de autobrand raakte de nabijgelegen woning beschadigd. Een uurtje later, rond 4.40 uur, kwam een melding van de tweede autobrand op De Kamp binnen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben over de branden. Men kan met de politie contact opnemen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Men kan ook anoniem getuigen, in deze gevallen kan men bellen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bedum: politie zoekt getuigen na autobranden
De politie is op zoek naar getuigen van twee autobranden, die zaterdagnacht op de Ommelanderdrift en De Kamp in Bedum hebben plaatsgevonden. In beide gevallen lijkt het te gaan om brandstichting. De politie stelt een onderzoek in naar beide branden. Allereerst ging rond 3.45 uur een auto aan de Ommelanderdrift in vlammen op. Door de autobrand raakte de nabijgelegen woning beschadigd. Een uurtje later, rond 4.40 uur, kwam een melding van de tweede autobrand op De Kamp binnen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben over de branden. Men kan met ons contact opnemen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Uiteraard mag u ook anoniem getuigen, in deze gevallen kan men bellen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.