nieuws

12 dec 2008, 17:05

BEATRIX OPENT KLEURRIJKSTE ZIEKENHUIS VAN NEDERLAND

Koningin Beatrix heeft vrijdagmiddag in Groningen het nieuwe Martini Ziekenhuis geopend. Ze toonde zich zeer geïnteresseerd in met name het unieke kleurgebruik van het ziekenhuis. Die hebben een positieve invloed op patienten, zo is de verwachting. (Foto’s Foto Koos Boertjens www.beeldsite.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het nieuwe Groningse ziekenhuis is gebouwd volgens het zogenoemde 'healing environment concept', waarbij de muren en vloeren felle kleuren hebben en patiënten 30 procent meer daglicht krijgen dan in een regulier ziekenhuis. Alle patiënten hebben bovendien een plekje bij het raam. Voor mensen met hartklachten is er aan de kant van het gebouw waar de zon opkomt een speciale plek gereserveerd.


Het ziekenhuis, dat is ontworpen door architect Arnold Burger, is sinds begin van dit jaar in gebruik. De koningin opende het ziekenhuis door een slag op een gong. Daarna kreeg ze een rondleiding door het ziekenhuis, zo meldde een woordvoerster vrijdag.
Geplande operaties gingen vrijdag gewoon door. De poliklinieken zijn alleen 's ochtends geopend. Patiënten van het ziekenhuis mochten vanwege de komst van de koningin pas vanaf half vijf 's middags weer bezoek ontvangen.

Meer foto’s:

www.beeldsite.nl