Nieuws

'Bear in Heaven' vanavond in Vera

Een nieuwe plaat, een nieuw geluid en opnieuw show in Vera; Bear in Heaven maakt binnenkort de triple compleet. Want ze maakten behoorlijk indruk, toen, aan de vooravond van Koninginnedag, in 2010. Met een handjevol songs, daardoor een te korte set – waarvoor Jon Philpot, de sympathieke voorman van de band, zich verontschuldigde – maar met veel overtuiging en uitstraling, gaven ze het Groninger publiek met een goed concert een voorproefje van hun kunnen. Een nieuwe plaat, een nieuw geluid en opnieuw show in Vera; Bear in Heaven maakt binnenkort de triple compleet. Want ze maakten behoorlijk indruk, toen, aan de vooravond van Koninginnedag, in 2010. Met een handjevol songs, daardoor een te korte set – waarvoor Jon Philpot, de sympathieke voorman van de band, zich verontschuldigde – maar met veel overtuiging en uitstraling, gaven ze het Groninger publiek met een goed concert een voorproefje van hun kunnen.


Leestijd: 1 minuut

Goed, daar hadden de liefhebbers al het één en ander van mee kunnen krijgen, thuis. Grotendeels vanwege de plaat ‘Beast Rest Forth Mouth’; een mix van spannende wave, krautrockende synths, wat progrock en pop, gespeeld door drie hipsters uit Brooklyn. Dat de plaattitel een grappige opsomming van de windstreken was, ontdekte ik pas, nadat de stof die de plaat had doen opwaaien, weer een beetje was gaan liggen. Maar dat is enkel een toevoeging aan deze originele topper, want dat was het.

Nu, we zijn inmiddels twee jaar verder, ligt er een nieuwe plaat, ‘I Love You, It’s Cool’, hun derde. Hierover zijn de meningen behoorlijk verdeeld. De heren kenners ‘missen iets’ of ‘eentonig’, anderen steken hun armen hosanna-hoog in de lucht.

Na een voorjaar door de US te hebben getoerd, waarbij Bear in Heaven in Austin met twee vingers in de neus de 3voor12-SxSW-top40 haalde (plaats 29) – met Cloud Nothings op 1, Alabama Shakes op 2 en Bruce Springsteen op 3 – is Bear in Heaven sinds eind mei al in Europa te zien. Op het moment dat ze Vera aan doen, hebben ze al op het Le Guess Who (de May Day-editie) gestaan.