nieuws

01 jul 2011, 09:09

Mollema knap op 72ste plaats na pechdag

Gronings wielertrots Bauke Mollema doet het zeker niet slecht in de Tour de France. De jonge Groninger rijdt dit jaar zijn eerste Tour en staat na twee etappes op de 72ste plek. Zaterdag was er even pech voor Mollema toen hij in de groep belandde (met o.a. Contador) die door een valpartij maar liefst 1,20 minuut achterstand opliep. Mollema eindigde de eerste etappe als 31ste.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag finishte Mollema met zijn Rabobank-ploeg op de zevende plek in de ploegentijdrit. De derde etappe die vandaag wordt verreden, voert van Olonne-sur-Mer naar Redon en biedt weinig kansen voor klassementsrenner Mollema. Naar alle waarschijnlijkheid eindigt deze etappe in een massasprint.

Hoewel Bauke Mollema zich zeer bescheiden opstelt zijn de verwachtingen hoog gespannen. Hij wordt af en toe zelfs vergeleken met Joop Zoetemelk. Het is de eerste keer dat Mollema mee doet. De kopman van de Raboploeg is Robert Gesink, en Mollema zal zich er voor inzetten om te zorgen dat Geesink zo hoog mogelijk eindigt. Lees alles over Bauke Mollema in de sportkatern van de GIC.