nieuws

04 jul 2002, 00:12

Basketbalclub Donar failliet

De Groningse basketbalclub MPC-Donar is failliet. De erededivisieclub verkeert al langer in geldnood en woensdagmiddag maakte de gemeente Groningen bekend om de eredivisieclub niet met de gevraagde 376 duizend euro te hulp te schieten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder R. Paas heeft er geen vertrouwen in dat een nieuwe geldinjectie Donar blijvend gezond zal maken. De gemeente is Donar drie jaar geleden al met 275 duizend gulden te hulp geschoten, zonder blijvend resultaat.
MPC-Donar is in de rode cijfers geraakt door een combinatie van een amateuristische boekhouding, tegenvallende reclame-inkomsten en de hoge huur van de nieuwe zaal in de Martiniplaza. De Raad van Toezicht van Donar wil nog geen commentaar geven op het besluit van de gemeente. De club zal dinsdag naar verwacht officieel het faillissement aanvragen.
Voor een eventuele doorstart zou Donar tweehonderd duizend euro bij elkaar moeten sprokkelen. Hoofdsponsor MPC staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover een extra bijdrage, maar wil daar wel garanties van de gemeente tegenover zien.