nieuws

22 jul 2002, 00:12

Basketbalclub Donar alsnog failliet

De Groningse basketbalclub MPC Donar zal maandag het faillissement aanvragen. De eredivisieclub werkt samen met gemeente en sponsoren al aan een doorstart nu een reddingsplan is mislukt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Begin deze week leek het alsof een faillissement nog kon worden afgewend. De voorzitter van de Raad van Toezicht M.J. Ubbens had in korte tijd een reddingsplan in elkaar gezet, waarmee bijna alle partijen akkoord gingen. Het plan bevatte een vermogenherstel van 250 duizend euro, waarvan 150 duizend gebruikt zou worden voor het aflossen van schulden.
Alleen oud-coach Glenn Pinas ging donderdag 18 juli niet akkoord met een afvloeiingsregeling van 15 duizend euro. Hij vond dat hij de dupe was geworden van het geknoei van het oude bestuur. Vrijdagochtend ging hij alsnog akkoord, maar volgens Ubbens is dat te laat en is de kans miniem dat de club vrijdag niet het faillissement aanvraagt.
Basketbalclub Celeritas Donar wil een nieuwe stichting voor eredivisiebasketbal in het leven roepen om een doorstart mee te maken. De gemeente Groningen, zaaleigenaar Martiniplaza en de sponsoren hebben al aangekondigd zaken te willen doen met een nieuwe stichting. Deze moet voor eind augustus een sluitende begroting hebben om een licentie voor het volgende seizoen te krijgen.