nieuws

03 nov 2011, 21:09

‘Baron von Münchhausen’ in Delfzijl

Woensdag 10 november speelt Erik van Dort de nieuwste verteltheatervoorstelling van Stichting Vertellus voor drie basisscholen in Delfzijl. Erik van Dort vertelt en speelt het verhaal van ‘De Baron von Munchhausen (10+)’ en wordt begeleid door Niels Kooistra (sounddesign). De voorstellingen vinden plaats op BS Noorderbreedte in Delfzijl. De BS Meerpaal en OBS ‘t Zigt uit Delfzijl zijn ook van de partij. Tijdstippen 9.30 uur en 10.45 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorstelling
De verhalen van de Baron von Münchhausen zijn gekker dan gek. Was hij een leugenaar, een dwaas? Of de grootste superheld die in zijn eentje het gehele Turkse leger versloeg. Het zijn verhalen over hoe hij op een kanonskogel over de vijand vliegt, over zijn landing op de maan. De verhalen zijn absurd en zitten vol heerlijke leugens en adembenemend bedrog. Naar het boek van R.E. Raspe.

Doelgroep
De Baron von Münchhausen is een voorstelling voor kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en is gemaakt in het kader van de kinderboekenweek. Het thema van deze week is superhelden.

Speelperiode
In de periode tot half november wordt de voorstelling gespeeld voor 50 basisscholen in de provincie Groningen. In totaal zullen meer dan 3000 kinderen de voorstelling bijwonen.

Achtergrond
Erik van Dort is de vaste verteller van Stichting Vertellus. Elke voorstelling zoekt hij naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Deze productie werkt hij samen met 3e jaars student sounddesign Niels Kooistra van het Noorderpoortcollege. De voorstelling werd geregisseerd door Stan Fritschy.

Subsidies
Stichting Vertellus wordt structureel gesubsidieerd door de Provincie Groningen.

Adres
BS Noorderbreedte,
Waddenweg 6,
9933 KH Delfzijl