nieuws

27 feb 2012, 10:10

Baldadige kinderen richten ravage aan

Zes kinderen van 8 tot 14 jaar hebben zondagmiddag een slagveld aangericht op een bouwterrein aan de Poortstraat in Groningen. Ze kregen het voor elkaar om een shovel te starten, maakten een ritje en lieten een ravage achter. Later op de dag werden ze door agenten in de kraag gevat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jeugdige kinderen reden stremminghekken plat en belandden uiteindelijk met de lepels in een pallet met isolatiemateriaal. Daarna gingen ze er rennend vandoor. Een getuige schakelde de politie in. Uit onderzoek bleek dat er geen sleutel in de shovel zat. Daarom is het voor de politie nog een raadsel hoe ze het voertuig hebben kunnen starten.

Door voortvluchtige dadertjes liepen later die dag tegen de lamp. Agenten kregen meldingen dat kinderen op hetzelfde bouwterrein met bouwmateriaal aan het gooien waren naar auto’s. Het lukte de politie om de kinderen te pakken. Na verhoor bleek dat ze ook verantwoordelijk waren voor het ritje met de shovel.

De vandalen zijn overgedragen aan hun ouders. Ze kunnen een stevig gesprek verwachten met de politie. Het is mogelijk dat de ouders verantwoordelijk worden gesteld voor de schade.