nieuws

22 nov 2001, 00:12

B en W Groningen akkoord met doorstart Hortus Haren

B en W van Groningen zijn akkoord met plannen voor een doorstart van de Hortus in Haren. In reactie daarop laat gedeputeerde M. de Meijer van de provincie Groningen zojuist via Radio Noord weten dat nu ook de provincie nadenkt over een bijdrage.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente Groningen is bereid om een jaarlijkse subsidie aan de Hortus Haren te verstrekken van driehonderdduizend gulden per jaar. Maar B en W verbinden daaraan wel de voorwaarde dat ook de gemeente Haren een dergelijke bijdrage moeten leveren. Een andere voorwaarde is dat een lening aan de Hortus in Haren, waar curator Silvius momenteel aan werkt, ook doorgaat.
Gedeputeerde M. de Meijer (PvdA) laat vanmiddag in reactie daarop weten dat dit een fantastische ontwikkeling lijkt voor het personeel van de Hortus in Haren. Zelf kent ze de exacte inhoud van het voorstel van de gemeente Groningen nog niet. ‘Maar ik ben er van overtuigd van B en W van Groningen niet over één nacht ijs zijn gegaan’. Ze kondigt aan dat ze alvast op zoek gaat naar mogelijkheden bijde provincie om ook een duit in het zakje te doen.