nieuws

04 jan 2014, 11:11

Auto’s tegen boom en vangrail na aanrijding in Nuis

De politie heeft een 33-jarige man uit Norg aangehouden nadat hij op de A7 in Nuis een aanrijding had veroorzaakt. De man was, onder invloed van alcohol, achterop de auto voor hem gereden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten kregen de melding dat er een auto tegen de vangrail zou staan op de A7 in Nuis. Daar troffen ze de auto en de 33-jarige bestuurder aan. Hij rook naar alcohol en kon zich niet goed herinneren wat er was gebeurd. Na een blaastest op straat bleek dat de man inderdaad alcohol had gedronken.

Onderaan de A7 zagen de agenten een auto tegen een boom. De 19-jarige bestuurder uit Harkema was op eigen kracht uit de auto gekomen. Hij vertelde dat hij op de snelweg reed komende vanuit Groningen. Hij reed richting Drachten. Plotseling werd zijn auto van achter aangereden. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur. Hij reed van de A7 af en kwam tot stilstand tegen een boom. Ambulancemedewerkers hebben beide bestuurders onderzocht.

Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte uit Norg werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd door een GGD-arts een bloedproef van hem genomen om te bepalen hoeveel alcohol had gebruikt. De politie maakt proces-verbaal op.