Nieuws

Automobilist zit agenten dwars

Een 51-jarige man uit Delfzijl maakte het de politie maandagmiddag onmogelijk om achter een hardrijder aan te gaan. Een 51-jarige man uit Delfzijl maakte het de politie maandagmiddag onmogelijk om achter een hardrijder aan te gaan. Een 51-jarige man uit Delfzijl maakte het de politie maandagmiddag onmogelijk om achter een hardrijder aan te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Surveillerende agenten wilden op de N33 bij de Eemshaven achter een automobilist aangaan die te hard reed. Om de achtervolging in te zetten, moesten ze wel eerst een 51-jarige automobilist uit Delfzijl inhalen. Dat bleek niet zo makkelijk als gedacht: tijdens het inhalen verhoogde de man zijn snelheid, waardoor de manoeuvre afgebroken moest worden om een botsing met een tegenligger te voorkomen.

In plaats van de achtervolging van de hardrijder in te zetten, werd nu de man uit Delfzijl aan de klant gezet. Hij kreeg een boete voor te hard rijden – 112 km per uur waar 80 km toegestaan is – en vanwege zijn hinderlijk gedrag wordt hij aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).