nieuws

17 jun 2012, 21:09

Automobilist in Groningen uit water gered door omstanders

Een 50-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmorgen gered door een 23- jarige en 46 jarige Stadjer die in het water sprongen nadat hij daar met zijn auto in terecht was gekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij een eenzijdig verkeersongeval kwam zaterdagmorgen een 50-jarige automobilist uit Groningen met de schrik vrij. De bestuurder reed over de Wilhelminakade, komende uit de richting van de Noorderhaven. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder een stoeprand. Hij probeerde nog tegen te sturen, maar verloor de macht over het stuur.

De Stadjer reed met de auto het water van de Wilhelminakade in en belandde tussen twee woonboten. Twee omstanders uit Groningen bedachten zich niet en sprongen het water in. Met behulp van beide koene redders kon 50-jarige bestuurder uit zijn benarde positie worden gered. Het slachtoffer en zijn redders werden door omstanders op het droge geholpen.

Er raakte niemand gewond bij het incident. De auto werd door een bergingsbedrijf geborgen. De politie is zeer te spreken over het accurate optreden van de 23- en 46-jarige Stadjers.