nieuws

03 apr 2009, 08:08

Autodrôme sluit in een klap alle vestigingen; 250 medewerkers op straat

Autobedrijf Autodrôme met vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen en Leek heeft met onmiddellijke ingang alle vestigingen gesloten. Wie met een van de vestigingen belt, krijgt een bandje te horen waarop gezegd wordt dat ,,wegens omstandigheden'' alle vestigingen gesloten zijn. Verder wordt gemeld dat het ,,wegens het acute karakter'' onmogelijk was mensen op de hoogte te brengen van de sluiting. Namens de directie worden excuses aangeboden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens vakbond CNV Metaaltechniek heeft het bedrijf ontslag aangevraagd voor alle 250 werknemers. ,,Het bedrijf verkeerde al een tijdje in zwaar weer en nu zit alles tegen'', aldus een woordvoerder.

Het bedrijf bestaat uit een bedrijfswagenonderdeel, een schadeherstelbedrijf, een leasetak en autoboulevards waar onder andere Nissans, Dacia's en Renaults verkocht worden.
Bij de filialen van het bedrijf in onder meer Assen, Emmen en Groningen was donderdag geen bedrijvigheid meer. In Groningen waren in de ochtend nog wel mensen aan het werk. Autobezitters konden hun auto's als die buiten staan en ze zelf hun sleutel hebben in ieder geval nog ophalen, meldde de CNV-woordvoerder.

Bij het hoofdkantoor in Hoogeveen stonden in de middag drie grote lege opleggers voor autotransport een tijdlang bij de poort te wachten. Zij reden later onverrichterzake weg. De showrooms van een aantal filialen stonden nog vol met auto's; de werkplaatsen waren al leeg.

Autodrôme is niet het enige bedrijf dat door de recessie in de problemen komt. Eerder al werd bekend dat autobedrijf Kroymans, dealer van vooral dure automerken, in surséance van betaling verkeert. Ook de grote Mercedes-dealer Liam met vestigingen in onder andere Leiden en Amsterdam zou in de problemen zijn, de website is inmiddels uit de lucht. ,,Een hoop dealers hebben hebben het nu heel moeilijk'', zegt een woordvoerder van branchevereniging Bovag. ,,Hoe slecht het gaat weten we niet precies, het zijn vooral zelfstandige bedrijven.''