nieuws

06 jan 2010, 15:03

Autobranden hebben Bedum in de greep

Er heerst grote ongerustheid in het Groningse Bedum over een serie van dertien autobranden die het dorp al een jaar teisteren. De laatste twee branden vonden plaats op 27 december 2009. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerster van de politie vinden de branden vaak ’s nachts en in het weekend plaats. Een rechercheteam onderzoekt en analyseert de branden. In het dorp wordt extra gesurveilleerd door agenten in zowel burger- als politiekleding. Ook worden de inwoners opgeroepen om de oren en ogen goed open te houden en bijzonderheden te melden. De zegsvrouw wil niet zeggen of er bij de extra surveillances ook gebruik wordt gemaakt van cameratoezicht.

De dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum overweegt om burgerwachten in te zetten. De politie staat daar voor open en laat weten dat ze kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. ,,Niet alleen de burgers, maar ook wij maken ons zorgen”, aldus de woordvoerster van de politie.

In november en december hield de politie een aantal jongeren aan. De aanhoudingen hebben niet geleid tot het oplossen van de brandstichtingen.