nieuws

31 jul 2008, 15:03

Autobedrijf gaat in hoger beroep om bijenpoep

Een autobedrijf in Warffum gaat in hoger beroep in een rechtszaak tegen een hobbyimker uit hetzelfde dorp. Dat heeft Bakker Auto Centrum donderdag bekendgemaakt. Bijen van de imker zouden het wagenpark van het autobedrijf onderpoepen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het autobedrijf zegt dat het al jaren veel geld kwijt is aan het keer op keer schoonmaken van de auto's. Een eerste gang naar de rechter bleek vruchteloos. Het bedrijf heeft nu hoger beroep aangetekend om de rechtbank in Leeuwarden te bewegen de imker alsnog een verbod op te leggen zijn bijen uit te laten zwermen. De imker wil niet reageren voordat het hoger beroep heeft gediend. 

Volgens het autobedrijf is een pas gewassen auto soms al na een uur weer helemaal bedekt met de kleine bruine spatjes. en hebben ook andere dorpsbewoners veel last van de poepende bijen. Dit zou al jaren spelen en ook andere dorpsbewoners zouden er veel overlast van ondervinden, maar het was niemand duidelijk wat de oorzaak was. Tot zo’n vier jaar geleden laboratoriumtests van de milieudienst van de gemeente Eemsmond uitwezen dat het om bijenuitwerpselen ging.

De eis van Bakker Auto Centrum werd in eerste instantie door de rechtbank in Groningen afgewezen, omdat het bedrijf niet kon aantonen dat de poep van de bijenvolken van de imker afkomstig was. De advocaat van het bedrijf bezint zich nu op manieren om dit alsnog aan te tonen.