nieuws

02 jul 2002, 00:12

Attentie: omleidingen bij verbouwing Ring Zuid

Wie gebruik maakt van de Zuidelijke Ringweg en de auto tijdens de bouwvak niet kan laten staan, krijgt te maken met omleidingen. Die gaan pas in per 5 juli. Maar het is wel goed om er nu al vast op bedacht te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hier volgen de belangrijkste omleidingen. Kijk voor een compleet overzicht op www.ringzuidgroningen.nl, daar staan onder het kopje ‘Gevolgen’ alle kaartjes met alternatieve routes. Bij alle omleidingen geldt: volg de geel/zwarte omleidingsborden. Kaart 1 - Drachten/Hoogkerk (A7) richting Helpman en A28
Het verkeer uit de richting Drachten/Hoogkerk (A7) met bestemming Helpman en A28 (en verder) vanaf het Vrijheidsplein wordt omgeleid via de route Laan van de Vrijheid – Paterswoldseweg – Laan Corpus den Hoorn – Van Ketwich Verschuurlaan.
Kaart 2 - Vrijheidsplein – Ring West – Groningen-Centrum
Verkeer vanuit de richting Drachten/Hoogkerk (A7) wordt bij het Vrijheidsplein naar de Ring West geleid. Vanaf de Ring West wordt het verkeer via meerdere invalswegen naar het centrum en AZG geleid.
Kaart 3 - Ring West – Groningen-Zuid
Verkeer op de Ring West met bestemmingen ten zuiden van de A7 en richting A28 wordt ter hoogte van de aansluiting Peizerweg geleid naar de route Peizerweg – Koeriersterweg – Paterswoldseweg.
Kaart 3 - Drachten/Assen – Eemshaven/Delfzijl/Hoogezand
Dit verkeer wordt via de Ring om Groningen geleid. Het Hoendiep is in de richting van de Ring afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid volgens de blauwe lijn op het kaartje.
Kaart 4 - Openbaar vervoer vanuit Drachten richting Groningen Hoofdstation NS
Het busvervoer vanuit Drachten kan evenmin gebruik maken van de Ring Zuid. De bussen worden bij het Vrijheidsplein naar de Ring West geleid en vervolgen de reis naar het station via de route Leonard Springerlaan – Paterswoldseweg – Parkweg – Hoornsediep – Emmasingel.