Nieuws

Asbest aangetroffen in kruipruimtes Selwerd

In de kruipruimtes van bijna 100 woningen in de Groningse wijk Selwerd ligt hoogstwaarschijnlijk asbest. Uit de eerste resultaten van een dinsdag gehouden steekproef blijkt dat zich in de kruipruimtes van sowieso drie woningen asbest bevindt. Woningcorporatie De Huismeesters gaat er daarmee vanuit dat onder alle 94 woningen het kankerverwekkende materiaal ligt. In de kruipruimtes van bijna 100 woningen in de Groningse wijk Selwerd ligt hoogstwaarschijnlijk asbest. Uit de eerste resultaten van een dinsdag gehouden steekproef blijkt dat zich in de kruipruimtes van sowieso drie woningen asbest bevindt. Woningcorporatie De Huismeesters gaat er daarmee vanuit dat onder alle 94 woningen het kankerverwekkende materiaal ligt.


Leestijd: 1 minuut

Vorige week werd onder een van de huizen een oude leiding aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat die gemaakt was van asbest. Daarop werd dinsdag in elf woningen een onderzoek ingesteld waarbij monsters werden genomen. Onder drie van deze huizen bleek asbest te liggen, van de andere acht waren de resultaten dinsdagmiddag nog niet bekend. Omdat daar wel dezelfde leidingen werden aangetroffen, vermoedt de corporatie dat zich ook daar asbest bevindt.

Woensdag wordt in alle 94 woningen een onderzoek ingesteld. In de buurt van het luik dat toegang biedt tot de kruipruimte worden kleefmonsters genomen. De resultaten van dit onderzoek zijn vrijdag bekend. De bewoners worden dan op een speciale bijeenkomst over de resultaten geïnformeerd. Over mogelijke consequenties of een evacuatie kon een woordvoerder van De Huismeesters dinsdag nog niets zeggen. De woningcorporatie heeft inmiddels de GGD ingeschakeld.