Nieuws

Groningse artiesten in actie voor aardbevingsgebied

Bekende Groningse artiesten gaan volgende week woensdag een lied opnemen om in actie te komen voor gedupeerden van de aardbevingsproblematiek. Bert Visscher, acteur Marcel Hensema, muzikanten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en twintig andere artiesten werken mee aan de actie. Ook cabaretier Youp van ’t Hek, die vaak in Groningen optreedt, is van de partij. Dat meldt initiatiefnemer en componist Remko Wind woensdag.


Leestijd: 1 minuut

Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen
Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen

Volgens Wind wordt het tijd dat creatief en cultureel Groningen van zich laat horen. ,,Er is behoefte aan een vuist, een sterk en positief geluid. Groningen bruist van de creativiteit en daarom brengen we nu een ode aan de provincie.”

Op donderdag 12 maart, een dag na de opname van het nummer, wordt vanaf 17.30 uur een videoclip opgenomen op de Grote Markt. Alle Groningers worden opgeroepen mee te doen. Dansgezelschap Club Guy & Roni brengt het publiek in beweging met een speciaal daarvoor bedachte dans.

Het nummer wordt op zaterdag 21 maart live ten gehore gebracht tijdens een schuurfestival op een door bevingen getroffen graanboerderij in Kantens.