nieuws

04 mei 2010, 09:09

Arriva vernoemt acht nieuwe treinen

Vervoersbedrijf Arriva heeft acht nieuwe treinen vernoemd naar bekende Noordelingen. Tijdens een bijeenkomst in Veendam liet Arriva-directeur weten dat de nieuwe treinen Antony Winkler Prins, Jen Pelleboer, Evert van Benthem, Mata Hari, Ruurt Hazewinkel, Pieter Jelles Troelstra, Johan van Veen en Belcampo gaan heten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


De namen zijn gekozen aan de hand van een namenwedstrijd die Arriva in 2006 uitschreef voor haar toenmalige nieuwe Spurt-treinen. Sinds 2007 rijden in de provincies Groningen en Friesland 43 treinen rond met de naam van een persoon die zich lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt in één van deze twee provincies. De namen zijn afkomstig uit de reservelijst van de namenwedstrijd in 2006.

Vier van de acht treinen heeft Arriva aangeschaft voor het traject Groningen-Veendam dat gereactiveerd zal worden. Eén trein wordt ingezet op het traject Leeuwarden-Sneek, de overige drie zullen op de andere trajecten gaan rijden. De nieuwe treinen worden op dit moment op alle trajecten van Arriva.