nieuws

20 mei 2011, 10:10

Arrestatieteam in actie in Groningse Hoogerk; woning omsingeld; man gewond

De Groningse politie was gisteravond opnieuw in hoogste staat van paraatheid, na een schietincident in Hoogkerk. Een arrestatieteam werd ingeschakeld en een woning omsingeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 36-jarige man uit Groningen is donderdagavond in de Julianastraat in Hoogkerk gewond geraakt bij een schietincident. De politie reageerde op meldingen van getuigen dat in de Julianastraat een ruzie was geweest en dat er tevens schoten waren gehoord.
Op de plaats van het incident troffen de agenten niemand meer aan. Een kwartier later kwam de melding binnen dat een man zich met een schotwond in het ziekenhuis had gemeld. Hij was met de hulp van een vriend op eigen beweging naar het ziekenhuis gegaan. De 36-jarige Stadjer werd voor verdere medische behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Naar het zich laat aanzien lijkt de ernst van het letsel van het slachtoffer enigszins mee te vallen. Na onderzoek en op grond van informatie werd duidelijk dat de betrokken verdachten zich mogelijk in twee woningen in de Julianastraat zouden bevinden. Hierop werd de omgeving van de Julianastraat afgezet.

Arrestatieteam
Tevens werden beide woningen door agenten aan zowel de voor als achterkant omsingeld. Het arrestatieteam deed vervolgens een inval in beide panden. Bij de inval werden geen verdachten aangetroffen. Na de inval werd een huiszoeking in één van de woningen verricht. Ook werd rondom de woning uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie kent de identiteit van enkele verdachten. Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident is in volle gang.