nieuws

21 dec 2009, 13:01

Arresleewedstrijden afgelast in Groningen: te veel sneeuw…

Da’s nou ook wat: hebben we een keer sneeuw in Groningen, worden geplande arresleewedstrijden afgelast! Probleem is niet dat er sneeuw is, maar dat er te veel van is, zo meldt ons de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken. Ze schrijven ons:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen en de Club van Rijden en Glijden Noord-Nederland hebben tot hun spijt moeten besluiten de nu voor morgen geplande arrensledenwedstrijden opnieuw af te blazen.

De sneeuwcondities zijn prachtig, maar de weersomstandigheden maken het niet verantwoord om de wedstrijden door te laten gaan. Het KNMI verwacht voor dinsdag 22 december wederom sneeuwbuien, waardoor het verkeer waarschijnlijk ernstige hinder zal ondervinden. Zowel deelnemers als publiek zouden maar nauwelijks het Groninger Stadspark kunnen bereiken.


Aanvankelijk zouden de wedstrijden op zondag 20 december op de drafbaan in het Stadspark plaatsvinden. Een tweede optie was aanstaande dinsdag. Voor deze week worden ook geen nieuwe initiatieven meer ondernomen om de wedstrijden alsnog door te laten gaan.


Alleen wanneer er volgende week nog voldoende sneeuw ligt en de verkeersomstandigheden het toelaten, overwegen Volksvermaken en Rijden en Glijden alsnog een wedstrijd uit te schrijven.