nieuws

18 nov 2002, 00:12

Architectonische eisen doen nieuw Euroborg-stadion FC Groningen wankelen

De bouw van het nieuwe Euroborg-stadion van FC Groningen, dat een nieuw visitekaartje van de stad Groningen zou moeten worden, gaat mogelijk niet door. Dat meldde zaterdag het Dagblad van het Noorden. Tegenover de GIC geeft voorzitter Jaap van der Linde van FC Groningen een toelichting op zijn twijfel aan de haalbaarheid van dat stadion.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eredivisieclub FC Groningen betwijfelt of de geplande verhuizing naar het nieuw te bouwen stadion Euroborg haalbaar is. De club vindt het onverantwoord om grote bedragen uit te geven aan huisvesting. Dat zegt voorzitter Jaap van der Linde namens de voetbalclub. Afgelopen week heeft de club haar zorgen duidelijk gemaakt in de vergadering van de raad van commissarissen van NV Euroborg. De architectonische vormgeving die de gemeente Groningen verlangt maakt het sport- en vermaakcomplex tientallen miljoenen euro’s duurder dan aanvankelijk geraamd werd.
Het bestuur van de voetbalclub, die momenteel de op één na laatste plaats in de eredivisie inneemt, heeft te kennen gegeven maximaal een miljoen euro per jaar aan huur te betalen voor gebruik van het stadion. “Het zou zeer onverantwoord zijn om een te grote last op onze schouders te nemen voor huisvesting”, aldus Van der Linde. De voorzitter hoopt nu dat de gemeente en anderen die belang hebben bij betaald voetbal in de stad Groningen een steentje bij zullen dragen.