nieuws

25 nov 2011, 09:09

Appartementencomplex ‘De Componist’ in Groningen-Zuid bereikt hoogste punt

In Groningen Zuid, op de hoek van de Chopinlaan en de Sweelincklaan in Helpman, verrijst De Componist. Een complex met appartementen en zorgvoorzieningen. Maandag 28 november vieren de samenwerkende partijen GSV, SKSG, NOVO en Lefier StadGroningen dat de nieuwbouw het hoogste punt bereikt heeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds najaar 2010 wordt gebouwd aan de nieuwbouw van 32 appartementen. De appartementen variëren in grootte van 78 tot 150 m² en zijn te koop vanaf € 172.500,- bij Schreuder Makelaars.

Onder het complex wordt een basisschool (Groningse Schoolvereniging) gerealiseerd, een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners van de koopappartementen en een ruimte voor buitenschoolse opvang van de SKSG. Het naastgelegen pand van NOVO wordt gerenoveerd. Hieraan worden door Lefier 30 huurappartementen ten behoeve van de NOVO toegevoegd. De nieuwbouw wordt naar verwachting in het najaar van 2012 opgeleverd.

Groningen Zuid
De Componist heeft een ideale ligging in Groningen Zuid. Helpman is een gevarieerde wijk met zowel nieuwbouw als vooroorlogse bouw. Kenmerkend voor de wijk is de goede bereikbaarheid ten opzichte van de binnenstad, de kwaliteit van de voorzieningen en het vele groen in de wijk.