Nieuws

André Postema is nieuwe bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis

André Postema is vanaf 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis. Postema volgt dan Hans Feenstra op, die met pensioen gaat.


Leestijd: 1 minuut

André Postema is nieuwe bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis
André Postema is nieuwe bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis

Feenstra stond 11 jaar aan het hoofd van het ziekenhuis. In die tijd ontwikkelde het Martini Ziekenhuis zich tot stabiel topklinisch ziekenhuis met een belangrijke regiofunctie. Feenstra kon teren op ervaring als bestuurder bij zorgverzekeraar De Friesland. In zijn functie bij het Martini Ziekenhuis riep hij ooit eens op om de marktwerking in de zorg te stoppen en zorgverzekeraars op te doeken. 

Ervaren bestuurder
De nieuwe voorzitter André Postema is volgens het Martini Ziekenhuis een ervaren bestuurder. Hij was tussen 2005 en 2014 vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht. Daarna ging de geboren Groninger aan de slag als voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Op dit moment is hij werkzaam als bestuursadviseur voor diverse organisaties in het publieke domein.

Postema zat al eens vier jaar in de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis. Ook heeft hij ervaring als co-bestuurder van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. “Ik ken het Martini Ziekenhuis natuurlijk van een aantal jaren geleden”, zegt Postema over z’n benoeming. “In de afgelopen jaren heeft het ziekenhuis een duidelijke koers gevaren als topklinisch opleidingsziekenhuis. 'Samen voor de beste zorg', het motto van het Martini Ziekenhuis, spreekt mij bijzonder aan. Ik wil mij dan ook graag inzetten om samen met alle zorgprofessionals in het ziekenhuis en onze partners in de regio hierin de volgende stappen te zetten.”