nieuws

27 sep 2012, 21:09

Amsterdamse band Moke naar Groningen voor CD-presentatie

De Amsterdamse – en inmiddels voor een klein deel ook noord-Groningse band Moke presenteert in samenwerking met Marketing Groningen, Newscafe en Plato aanstaande zaterdag 29 september vanaf 16.00 uur haar nieuwe cd 'Collider' op het Waagplein in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie jaar na het verschijnen van het vorige studio album The Long and Dangerous Sea was de tijd rijp voor nieuw werk.


De keuze voor Groningen is ingegeven door de banden die frontman Felix Maginn heeft met de provincie, sinds hij in juni 2011 zijn nieuwe woning in het Groningse Garsthuizen betrok.


Vorig najaar deed de band nog zo'n dertig theaters aan voor hun muzikale theatervoorstelling 'Till Death Do Us Part' en is vrijwel direct daarna de studio ingedoken. Het resultaat is 'Collider', het derde album van de Amsterdammers dat op 28 september verschijnt.

De productie van 'Collider', wat deeltjesversneller betekent, was in handen van Gordon Groothedde. De samenwerking tussen aan de ene kant de band onderling en aan de andere kant Moke met producer Gordon Groothedde heeft de deeltjesversneller in gang gezet.

"Dit is het resultaat van alle leden van Moke die iets inbrengen op een idee. Moke en Gordon "collide" als het ware. En dan krijg je dit album met deze unieke sound," aldus frontman Felix Maginn.
Moke stond altijd voor een band in zwart-wit. 'Collider' laat horen dat er meer nuance is.


Op 4 oktober gaat de nieuwe clubtour van start, die de band langs de vaderlandse poppodia brengt. Op 27 oktober speelt Moke in de Oosterpoort in Groningen.