nieuws

10 dec 2002, 00:12

Amnesty maakt bustour door provincies voor mensenrechten in Russische Federatie" (10 dec)

To Russia with love... Dit is het motto waarmee Amnesty International op de Dag van de Rechten van Mensen (10 december) actie zal voeren tegen de schending van de mensenrechten in de federatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afdeling Groningen/Friesland zal een zeer speciale actie houden door met een Zwitserse postbus een tour te maken door de provincie Groningen en Friesland om zo aandacht te vragen voor de mensenrechtenschendingen in de Russische Federatie. De actie op de dag van de mensenrechten richt zich daarbij vooral op de martelingen en de mishandelingen door de politie in de Russische Federatie.
De bustour zal gestart worden door de Commissarissen van de Koningin, Alders en Nijpels. Onderweg stopt de bus in verschillende plaatsen, waar een activiteit wordt georganiseerd met een prominente inwoner van die plaats. In Groningen worden de volgende plaatsen aangedaan (inde volgorde van de route): Groningen - Zuidhorn - Grootegast - Leek - Roden/Peize - Eelde - Haren - Zuidlaren - Hoogezand - Stadskanaal - Winschoten - Ten Boer - Groningen. Tijdens de busrit krijgen de verschillende prominente busreizigers de gelegenheid om in een boekje een paar regels te schrijven of te dichten. De bus doet de halte 15 minuten aan.