nieuws

10 okt 2002, 00:12

Amerikaanse Alcoa overnamekandidaat Aluminium Delfzijl

Niet het Franse Pechiney, zoals noordelijke media eerder meldden, maar het Amerikaanse ‘Alcoa’ wordt de nieuwe eigenaar van de grootste aluminium-fabriek van Nederland,. Aldel in Delfzijl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat althans meldt NRC Handelsblad in haar editie van woensdag. Volgens het blad wil de huidige eigenaar van Aldel – het Britse Corus – haar complete aluminium-divisie verkopen aan het Franse Pechiney. Dat bedrijf zou op haar beurt Aluminium Delfzijl doorverkopen aan het Amerikaanse Alcoa.
Aluminium Delfzijl verwijst ons voor een reactie op dat bericht door naar Corus in IJmuiden. Wel wil men in Delfzijl kwijt dat er waarschijnlijk maandag een persbericht naar buiten komt over de nieuwe toekomst van Aldel.
In IJmuiden wil woordvoerder Van der Vlis het bericht over de overname door Alcoa bevestigen noch ontkennen. ‘We zijn nog volop in onderhandeling en over het verloop daarvan doen we geen mededelingen. Zodra we concrete afspraken hebben zullen we die naar buiten brengen’, zegt Van der Vlis. Volgens hem heeft Corus zichzelf tot het eind van dit jaar de tijd gegeven om Aldel te verkopen. ‘Het kan nog wel even duren voordat we er uit zijn. Berichten in de pers over verkoop van de aluminium-divisie door Corus aan welk ander bedrijf dan ook zijn wat ons betreft speculatie’, aldus Van der Vlis.