nieuws

30 jan 2008, 17:05

Ambtenaren provinciehuis Groningen moeten energie besparen

De provincie Groningen is de campagne “Energie Beter in Eigen Huis” gestart. Het provinciebestuur gaat haar medewerkers aansporen zuiniger om te gaan met energie in het provinciehuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedeputeerde Rudi Slager gaf de aftrap voor de campagne door een scherm in de hal te onthullen, waarop o.a. te zien is hoeveel energie de zonnepanelen op het provinciehuis opbrengen. De provincie heeft zich met de campagne ook aangemeld voor de Europese wedstrijd voor energiebesparing onder kantoorgebouwen: de Energy Trophy.

Energy Trophy

Met de campagne Energie Beter in Eigen Huis neemt de provincie deel aan de Energy Trophy, een Europese wedstrijd voor energiebesparing onder kantoorgebouwen. Met de deelname aan de Energy Trophy committeert de provincie zich om energiebesparing in het Provinciehuis te realiseren. Winnaar is de organisatie die relatief de grootste besparing bereikt. Deze organisatie wint zijn inschrijfgeld van € 2.500 terug. Ook de organisatie met de beste of leukste campagne wint deze prijs.

In totaal doen in Europa 122 kantoorgebouwen mee. In Nederland nemen 19 organisaties deel. Naast de provincie Groningen zijn dat o.a. Amsterdam Stadsdeel Oud- Zuid, HTM, NS Poort, Nuon Facilitair bedrijf, Unilever, Rabobank Parkstad Maastricht en de provincie Drenthe.

Doel van de wedstrijd is het energieverbruik in kantoren te verlagen door gedragsverandering van de gebruikers, en niet door het plegen van technische ingrepen. De campagne voor alle medewerkers van het Provinciehuis moet tot deze verandering en dus tot besparing leiden.