nieuws

30 nov 2001, 00:12

Alzheimer Cafe op 29 november in Paddepoel

Het DementieSteunpunt organiseert, in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Groningen/Drenthe, op donderdagavond 29 november 2001 het laatste Alzheimer Café van dit jaar (in december is er geen bijeenkomst).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Alzheimer Café vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Groningse Ontmoetingscentrum Paddepoel aan de Plutolaan 329 (voormalig Bisschop Nierman Centrum).
Een veel gehoorde opmerking van familie en naasten van dementerenden is dat de dementerende niet meer de persoon van vroeger is. Verzorgers van dementerenden verliezen stukje bij beetje de vertrouwde persoon van voorheen. Ook de rollen draaien om: vaak verzorgt een kind nu de ouder(s) i.p.v. andersom. Hoe kun je met deze veranderingen omgaan? Is er zin te geven aan het verlies? Op deze en andere vragen hopen we een antwoord te krijgen in het Alzheimer Café.
Voor dit Alzheimer Café hebben we Berthe Omvlee uitgenodigd. Zij werkt als geestelijk verzorger in verpleeghuis De Vierackers in Assen en heeft ervaring met mensen die een verlies te verwerken hebben. Ze ondersteunt personeel en bewoners van het verpleeghuis bij hun levensvragen. Berthe Omvlee zal ons iets vertellen over verlies en de zingeving daaraan. Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn om met elkaar van gedachten te wisselen.
Het Alzheimer Café wordt elke laatste donderdagavond van de maand (behalve in juli en december) georganiseerd door het DementieSteunpunt in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Groningen/Drenthe.