nieuws

02 mrt 2002, 00:12

Alleen Drentse boomliefhebber protesteert tegen verbouwingen prinselijk landgoed

Zestien miljoen Nederlanders zijn blij met de prinselijke verhuizing naar landgoed de Horsten in Wassenaar, behalve één. De Drentse Jacob de Jong tekende bezwaar aan tegen het kappen van enkele bomen op het Wassenaarse landgoed.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze bomen moeten plaatsmaken voor een nieuw wachtverblijf voor de marechaussee, een onderdeel van de strenge veiligheidsmaatregelen voor de kroonprins. “Het is misschien mierenneukerij, maar ik vind dat elke gekapte boom er eentje teveel is”, zegt de 41-jarige psychiatrisch verpleegkundige uit Assen. “Hoe kan de gemeente Wassenaar nou zeggen dat dit geen waardevolle natuur is.”
Jacob de Jong kent het gebied zelf niet, maar vindt dat geen bezwaar. “Als Nederlands burger die zich over bomen zorgen maakt, ben ik belanghebbende en kan ook ik een bezwaarschrift indienen”, aldus de Drent. “Ik gun de prins en zijn echtgenote alle geluk van de wereld, maar deze mensen kunnen overal wonen. Waarom moeten hiervoor bomen worden gekapt?”
De gemeente Wassenaar verbaast zich over de bezwaren uit Drenthe. “Wij kunnen weinig met deze brief”, zegt gemeentewoordvoerder Wim Issendonck. “Het is niet eens een echt bezwaarschrift.” Volgens de gemeente is er helemaal geen sprake van bomenkap, maar van het verplaatsen van jonge aanwas. Jacob de Jong vindt dat de gemeente hem onterecht als querulant neerzet. “Ik heb het woord opgezocht: een querulant strijdt tegen vermeend onrecht. Dit is echt onrecht.”