nieuws

11 jun 2002, 00:12

Alders: ‘Stad Groningen moet meer inspelen op zeilevenement Delfsail'

Stad en provincie Groningen moeten de mogelijkheden van de enorme zeilmanifestatie Delfsail nog beter uitbuiten. Op dit evenement, dat in 1998 voor het laatst gehouden werd, kwamen vele honderdduizenden bezoekers af, uit het hele land. Bovendien trok het evenement meer ‘tallships’ dan concurrent Sail Amsterdam. Groningen moet dit succesvolle evenement nog meer uitbuiten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt de Groningse Commissaris der Koningin, Hans Alders. Hij zegt dat in een nieuwsbrief van Delfsail, dat volgend jaar, 2003, opnieuw in Delfzijl gehouden gaat worden. De voorbereidingen voor dit grootse evenement met de mooiste zeilschepen uit de hele wereld, zijn al in volle gang.
Volgens Commissaris Alders heeft Delfsail, dat in ’98 650.000 bezoekers trok, al grote promotionele waarde voor de provincie Groningen. Maar het evenement kan nog meer uitstraling krijgen door er nog meer festiviteiten omheen te organiseren. Zo zou het Noord Nederlands Orkest kunnen optreden, en ook de stad Groningen zou bezoekers vanuit Delfsail naar de binnenstad moeten lokken.