nieuws

20 mrt 2003, 00:12

Alders: ‘Internationale rechtsorde was niet in staat met oplossing te komen’

Volgens de Groningse Commissaris der Koningin Hans Alders is een oorlog weliswaar onder alle omstandigheden een gruwelijke aangelegenheid, maar is het de internationale rechtsorde niet gelukt om een oplossing te zoeken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei Alders vanmorgen bij een eerste bijeenkomst van het nieuwe college van Provinciale Staten. Voorafgaande aan die bijeenkomt ging de Commissaris in op de actuele gebeurtenissen. Hij vroeg zich af of deze oorlog te verdedigen is. Kennelijk is zijn antwoord daar in dit geval na lang wikken en wegen daarop toch positief. Want via de microfoon van radio Noord stelde Alders dat ‘ de internationale rechtsorde niet in staat geweest een oplossing te zoeken’. In elk geval vroeg hij aandacht voor ‘de mensen in het gebied die getroffen zijn door geweld. Hopelijk zullen veel mensenlevens gespaard blijven’.
Overigens zijn er ook in Groningen veel tegenstanders van de oorlog. Vanavond om acht uur is er bij de Martinitoren een picket-line en een demonstratie tegen de oorlog, net zoals in veel andere steden in Nederland.